Bijuterii sticla de Murano handmade

 • Despre sticla de Murano


  Bijuteriile din sticlă de Murano încântă privirea celor care le văd pentru prima dată.  Sticla de Murano este podoaba ideala pentru cele care abordează un stil vestimentar colorat si casual.

  Când spunem sticlă de Murano, ne ducem cu gândul la Insula Murano, aflată la doar 2 km de Veneţia. În acest orăşel, care se bucura de autonomie proprie, s-a dezvoltat o industrie a sticlei devenită celebră. Meşterii foloseau nisip cuarţos fin combinat cu diferite săruri aduse din cetăţile feniciene Sidon (Liban), obţinând produse fără rival în lume.

  Sticla de Murano se făcea dupa reţete secrete, la care se adăuga o măiestrie unică a prelucrării sticlei obţinute şi a devenit un secret bine păzit.
 • Marea majoritate a mărgelelor Murano se fabrică prin tehnica lamp-work, sau tehnica lămpii şi a fusului, inventată de meşterii sticlari din Murano în anii 1700.

  Tehnica Lamp-work este cea mai dificilă metodă de fabricare a mărgelelor, întrucât fiecare se lucrează individual. Folosind o lampă pentru topit, tuburile şi fâşiile de sticlă Murano erau încălzite până la topire şi înfăşurate în jurul unei tije până se obţinea forma dorită.  Câteva straturi de sticlă colorată şi foiţe de aur şi argint se folosesc pentru obţinerea efectului dorit. După ce mărgeaua se răceşte treptat, este scoasă de pe tijă rămânând o gaură pentru înşirat.

  Mărgele „Wedding cake” (decorate cu straturi de sticlă în formă de trandafiri, puncte şi spirale) şi mărgele cu foiţă veneţiene (cu un amestec de culoare, cu foiţe de aur şi argint) sunt două tipuri de mărgele care se fabrică prin metoda lamp-work.

  Când a fost introdusă tehnica cu lapma cu flacără, meşterii sticlari au descoperit că pot topi făşiile şi sufla în sticlă. În prezent tehnica se numeşte metoda Filigree şi se foloseşte la fabricarea mărgelelor din sticla de Murano cu dungi şi spirale.

  Millefiori (însemând „o mie de flori”) este sticlă formată din  multiple fâşii de sticlă colorată care sunt topite laolaltă şi puse în diagonală şi încrucişat. Din sticla Millefiori se fabriă mărgele colorate şi bijuterii rafinate.


* transport prin curier GRATUIT
la comenzi de peste 200 lei

** transport prin curier GRATUIT
si REDUCERE 5%
la comenzi de
peste 350 lei

*** transport prin curier GRATUIT
si REDUCERE 10%
la comenzi de
peste 650 lei
Viziteaza magazinul BijuteriiHandmade.ro pe ShopMania